Fotografer som i dag er berømte arbeider i en bred vifte av stilarter, som gir bildene deres unik utstråling og karakter. Alle dem som utmerker seg, gjør dette ved å forandre simpel fotografi til en opphøyet kunstform, hvor de viser frem et godt øye for detaljer, så vel som en fremragende beherskelse av fotografi og redigering. De fanger inn verden på nye og originale måter, og de sier noe om den.

John Shaw

John Shaw er en mester når det kommer til naturfotografi. Han har hatt muligheten til å fotografere på alle verdens kontinenter, så vel som i Arktis og Antarktis. Karrièrene til Shaw startet på 1970-tallet, så han har hatt god tid til å lære og å forbedre seg. Fra slutten av 90-tallet har han brukt digitale SLR-kamera. Du som liker blader som National Geographic Magazine, vil ha sett mange bilder fra Shaw.

Joe McNally

Joe McNally er en av de mest innflytelsesrike fotografene i det 21. århundret. Han er kjent i hele verden, for sin fremragende bruk av farge og lys, for å gjenskape tekniske og bevegelsesfylte handlinger. Dette er noe som kom godt frem i hans ‘Olympic Nude Series’, hvor han dokumenterte det amerikanske OL-laget for Atlanta-OL i 1996. Serien sikret ham hele fire forskjellige førstesider på LIFE-Magazine i løpet av samme måned.

Jack Dykinga

photographer-430619_960_720Jack Dykinga er en mester når det kommer til å blande sammen kunstfotografi med foto-journalistikk. Fra denne kanten kan vi regelmessig se gode villmarksfotos i blader som National Geographic. Den som vil se nærmere på hans arbeidsform og stil, kan anbefales en titt i hans John Dykinga’s Arizona. Over 144 sider får man en god oversikt over hans beste bilder fra hjemlandet.

Anne Geddes og Annie Leibowitz

To kvinnelige fotografer som også har utmerket seg, er Anne Geddes og Annie Leibowiz. Leibowiz har gjort sin karrière på å fotografere kjendiser for Rolling Stone, mens Geddes har et fremragende grep på det å fotografere barn i godt valgte bakgrunner.