Instagram – populært som aldri før

Fototjenesten Instagram fortsetter å vokse i popularitet, og får flere nye brukere hver eneste dag. Instagram er den mest populære fotodelingstjenesten i verden, og har vært med på å gi fotoet en renessansen.

instagram-1581266_960_720Ved hjelp av enkle redigeringsverktøy og ulike filtre gjør Instagram det enkelt for nybegynneren til å publisere fantastiske fine bilder, som like gjerne kunne ha blitt tatt av en profesjonell fotograf. Dette er mye av appellen til tjenesten: det er enkelt å publisere fine bilder, selv for dem som ikke har så mye greie på det fototekniske. En annen grunn til at tjenesten er så populær, er det sosiale aspektet. På Instagram kan man enkelt like og kommentere på hverandre sine bilder, ikke bare sine venner, men også fremmende man velger å følge. Å like, dele og følge, er en viktig del av Instagram.

Tidligere i 2017 lanserte Instagram en “my story”-funksjon som ligner på Snapchat, på denne måten kan man dele bilder “in real time”, og disse bildene ligger kun ute i 24 timer. Denne funksjonen gjør det enda mer lavterskel å dele bilder, da de ikke trenger å være like fine siden de kun skal ligge ute en kort stund. Den nye funksjonen har vært en stor suksess, og mange har sluttet å bruke Snapchat til fordel for Instagram som følge av lanseringen. Spesielt de i aldergruppen 30+ har trykket Instagram sin ny “my story”-funksjon til sitt bryst.

Instagram er også populært fordi mange superstjerner har kontoer her, og deler bilder fra sin hverdag. Det kan være spennende å se glimt fra livene til Rhianna eller Beyonce, men mange tidligere ukjente fotografer har også fått superstjernestatus på Instagram, rett og slett fordi de deler så utrolig fine bilder – og Instagram har gitt dem en plattform til å vise deg frem på. Ofte til flere mennesker enn de hadde trodd var mulig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *