Magasiner med fokus på foto

Det er ikke lenger kun tradisjonelle fotomagasiner som byr på en overflod av fotoinspirasjon, de siste fem årene har det nemlig dukket mange nye magasiner, som ikke handler om foto per se – men som tar foto meget seriøst. Mange av disse magasinene er faktisk bedre på fotografi enn de tradisjonelle traverne man er vant å bli i. Så hvilke magasiner snakker man om her?

Cereal

For reise- og mat entusiasten er Cereal et godt sted å starte, dette fantastiske magasinet fra England har både innbydende matfotografi og fantastisk reisefotografi. Redaksjonen reiser til alle verdens hjørner, så det vil være noe nytt å hvile øynene på i hver eneste utgave. Magasinet er godt kjent for den minimalistiske stilen, både når det kommer til design og fotografi. Dette passer det skandinaviske øyet ekstra godt.

Kinfolk

Kinfolk_Table_and_Kinfolk_HomeKinfolk byr på mye av det samme som Cereal, men ofte med en vri, og med litt mer humor enn sin engelske lillesøster. Kinfolk-redaksjonen er basert i Portland, så her kan man forvente mag- og livsstilsfotografi av ypperste klasse. Innimellom henter også Kinfolk inn mer kunstneriske fotografer som får lov til å tolke et tema på sin helt egen måte. Resultatet blir ofte veldig spennende.

Gentlewoman

Gentlewoman er magasinet for den som er interessert i motefotografi, men magasinet byr på motefotografi på en litt annen måte enn hva de fleste er vant til. Litt mer delikat, litt mer kunstnerisk, litt mer edgy. Gentlewoman har tusenvis av fans verden over, både moteelskere og fotofolk.

Det er altså mange fantastiske magasiner på markedet som har stor fokus på bruk av foto, selv om de ikke kan kalles et renspikket fotomagasin. Uansett interesse, er det noe for de fleste i det store myldret av uavhengige magasiner som fyller opp kioskene– og bokhandlernes hyller. Så da er det bare å begynne å bla, og finne sin egen favoritt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *