Ta med kameraet på grunnkurs

Har man fått interesse for foto kan man når som helst delta på grunnkurs. Man trenger ikke være spesielt dyktig eller ha fotografert i mange år for å delta, bare man har et kamera med tomt minnekort og fullt batteri, er det bare å slenge kameraveska rundt skulderen og møte opp til avtalt tid. Da kan man få en real innføring i fotografi historie, teknikker og bruk. Kurs i dag omhandler for det meste digitalkamera, ettersom det meste av teknologien foregår digitalt.

Det enkleste først

camera-16048_960_720Det første man går igjennom er innstillingene på kameraet. Det er mange ulike måter å stille inn et kamera på, alt etter avstand, lysforhold med mer.

Etterpå går man inn på hvordan blenderen skal stilles inn, og hva lukke-tiden har å si for kvaliteten på bildet, enten man skal ha lang eller kort eksponering. For lang eksponering slipper man inn mer lys, mens bilder som tas i fart kan ha kort lukketid.

Fokusering handler om hva som er motivet, og om man vil ha skarp eller uskarp bakgrunn. Dette kalles panorering, og gir en kul effekt. Det er viktig å kunne bruke kameraets egenskaper til å skape fotografier i alle mulige typer av bilder.

Reguler hvitbalansen ved å trykke på sky-symbolet eller lyspæren som indikerer om man er inne eller utendørs.

Så blir det mer avansert

Skal man ta bilde inne eller av ting som beveger seg fort må man endre ISO-verdien, gjerne fra 400 til 800, som tilsier at det er ganske mørkt. Dette gjøres ved å stille ISO-en inn på riktig parameter som måler følsomheten til bildesensoren. Jo lavere ISO-verdien er, jo bedre bildekvalitet får man.

Når man kommer hjem etter kurset kan man ta bilder av høy kvalitet ved å benytte de ulike hjelpemidlene som digitale kameraer er utstyrt med idag. Ved å laste ned en programvare, kan man redigere og etterbehandle fotografiene man har tatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *